Kovozoo Staré Město vznikla 21. dubna 2012. Jsou zde zvířata v životní velikosti vyrobená z kovového šrotu. V areálu se nachází rovněž muzeum veteránů, zemědělství a cukrovarnictví. Je zde k vidění také vyřazená hasičská i jiná technika nebo letoun L-610.
© Luděk Vláčil 08/2019
Graficke pismenko Netradiční zoologická zahrada zvaná Kovozoo se nachází na západním okraji Starého Města při Brněnské ulici u její křižovatky s ulicí Tovární v areálu holdingu REC Group (dříve Kovosteel) asi 400 m od nádraží Staré Město u Uherského Hradiště. Dobrým orientačním bodem je rozhledna v podobě přímořského majáku, nazývaná Maják Šrotík, která stojí u vstupu do areálu. Při vchodu, na protější straně silnice je pro areál zřízeno velké parkoviště. V Kovozoo jsou zvířata v životní velikosti vyrobená z kovového šrotu. Je tu např. dvoutunový nosorožec Norbert, pětimetrová žirafa Safira s mládětem, lví výběh nebo stádo slonů, krokodýli, mrož, velbloud, ...
Jiří Špaček a Luděk Vláčil - zdroj: kovozoo.cz a další, 22.9. 2019

historie

Areál, ve kterém se Kovozoo nachází, původně sloužil ke zcela jinému účelu. V roce 1867 zde bratři Abraham a Heřman Mayovi založili cukrovar, který fungoval celých 130 let. V roce 1998 se začala psát nová éra areálu, neboť tu vznikl první provoz společnosti KOVOSTEEL Recycling, s.r.o. která se tehdy zabývala sběrem, výkupem a zpracováním železného šrotu. S rozvojem firmy přibývalo zaměstnanců i služeb, které společnost poskytovala. A areál,

Zlínský kraj
     Uherské Hradiště  (UH)