Socha národního světce z roku 1778 od neznámého, snad místního umělce. Řadí se mezi nejvýznamnější sochy v regionu.
Graficke pismenko Socha sv. Jana Nepomuckého pochází z roku 1778 a je od neznámého, pravděpodobně regionálního umělce. V přední části sousoší najdeme alianční erb rodů Larisch-Mönnich a Cosa z Hradiště. Rod Larischů byl totiž v době vzniku sochy majitelem zdejšího panství.
Samotná socha znázorňuje světce v polokleku na oblacích, po stranách má andílky, kteří drží baret a zavřenou knihu. Světec drží pravici na hrudi a v levici svírá netradičně krucifix, který je značně vybočen vlevo. Výška sochy činí 225 cm a řadí se mezi nejvýznamnější díla v okolí. Opravována byla v letech 1894, 1951, 1993 a 2012.