Od r. 1650 na tomto místě stávala socha Panny Marie, která byla později, zřejmě v 18. stol., nahrazena současnou kaplí vybudovanou piaristy na okraji zahrady piaristického církevního areálu.
© Luděk Vláčil 08/2019
Graficke pismenko Město Strážnice s množstvím památek se nachází na jihovýchodní Moravě v oblasti Dolňáckého Slovácka. K hlavním památkám patří areál skanzenu, městské opevnění, zámek, farní kostel sv. Martina, Bílá věž, synagoga, Průžkův mlýn, klášter piaristů s kostelem Nanebevzetí Panny Marie a několik kaplí. Jedna malá kaplička, krásně dekorovaná lidovými motivy stojí u zahradní zdi areálu domova důchodců, kde je i památník bratrského školství.

historie

Od roku 1650 na tomto místě stávala socha Panny Marie, která byla později, zřejmě v 18. století, nahrazena současnou kaplí vybudovanou piaristy (Řád zbožných škol). Ti do Strážnice přišli v roce 1633 na pozvání Františka kardinála z Ditrichštejna. Do kaple byl umístěn obraz Panny Marie, jenž pravděpodobně přivezl tehdejší hrabě Magnis ze Španělska. Za okupace a pozdějšího komunistického režimu byl obraz ukryt sestrami vincentkami, které se o

Luděk Vláčil - zdroj:informační cedule, 24.8. 2019

není známo