Římskokatolický farní kostel v historizujícím stylu byl na návsi postaven v letech 1909–1911. Vysvěcen byl v r. 1923 na svátek sv Anny. Farnost spravována excurrendo.
© Luděk Vláčil 08/2019
Graficke pismenko Moravský Písek je obec ležící na jihovýchodní Moravě v oblasti Dolňáckého Slovácka v okrese Hodonín v Jihomoravském kraji, 5,5 km severozápadně od Veselí nad Moravou. Hlavní dominantou obce je kostel sv. Anny, který je přístupný veřejnosti v době konání bohoslužeb. Na návsi u kostela stojí sloup se sochou P. Marie a socha sv. Jana Nepomuckého z r. 1746. U vchodu do kostela je socha sv. Václava s památníkem obětem I. světové války a památník obětem II. světové války.

historie

První známá písemná zmínka o Moravském Písku je z roku 1300. Vesnice byla po dobu její známé historie přifařena do Uherského Ostrohu, kam také docházeli místní věřící na bohoslužby. Římskokatolický farní kostel v historizujícím stylu byl na návsi postaven až v letech 1909–1911. Vysvěcen byl zřejmě 26. července 1923 na svátek sv Anny. O výstavbu kostela se zasloužil první místní farář P. František Kvapil, který byl 5.6.1942 popraven nacisty. Tuto

Luděk Vláčil - zdroj: https://cs.wikipedia.org, https://www.moravskypisek.cz a další, 27.12. 2019
     Hodonín  (HO)