Kvalitní sochařské dílo z roku 1725. Součástí zdobeného sloupu s Otcem Bohem jsou sochy čtyř svatých v rozích sousoší. Poslední opravy proběhly v letech 2016-2018.
Graficke pismenko Sousoší Nejsvětější Trojice - morový sloup najdete naproti kostelu sv. Matouše při budově obecního úřadu. Jde o dílo z roku 1725. Centrální socha je umístěna na čtyřhranném podstavci, ohraničena prolamovanou ohrádkou. V rozích jsou vždy umístěny sochy světců - sv. Šebestián, sv. Filoména, sv. Rozálie a sv. Roch. Podstavec je ve střední partii zdoben bočními volutami. V popředí se nachází knížecí znak s nápisem. Dále podstavec pokračuje bohatě zdobeným trojbokým sloupem s hlavičkami andělíčků. Nad oblakem s andílky sedí Bůh, drží kříž s Kristem. Pod křížem stojí Panna Maria v modlitbě. Nechybí ani holubice, tedy znázornění Ducha svatého. ...

socha, monument
    Pardubický kraj