Beskydské rehabilitační centrum vzniklo v r. 2000 na základech lázní Skalka. Ty založil MUDr. Jan May v r. 1902 se svým švagrem MUDr. Bohuslavem Müllerem. Od r. 1952 sloužily jako oblastní nemocnice. Areál centra tvoří několik lázeňských budov a park či kaple z r. 1892.
Lázně Skalka
Graficke pismenko Předchůdcem dnešního moderního areálu na jižním svahu kopce Ondřejníku byly lázně Skalka. Vznikly na podnět lékaře Jana Maye (1869-1931) a jeho švagra MUDr. Bohuslava Müllera, kteří zde zakoupili pozemek s několika budovami. Název sanatoria Skalka vznikl podle nejvyššího vrcholu Ondřejníku (964 m n. m.). Záhy postavili další budovy a založili park. Léčebné procedury byly poplatné době a prováděly se jak různé koupele, tak např. léčení elektřinou, masáže či sluneční a vzdušné terapie. Lázně byly veřejností velmi oblíbené, využívaly je především váleční vysloužilci z obou válek. Mezi významné hosty patřil např. i prezident T. G. Masaryk, herec Oldřich ...