Zaniklá středověká ves Lhotka ležela pod Ohrozimským kopcem při dnešní silnici. Roku 1512 vedena jako pustá. Ves lokalizoval archeolog J. Šrot v roce 1986.
Polní trať Ve Lhotkách
Graficke pismenko Na katastru obce Ohrozim, asi 1 km JV a 1 km SZ od Stichovic, stávala středověká osada jménem Lhotka. Místo do tohoto prostoru lokalizoval archeolog J. Šrot v roce 1986 na základě informací, kdy při budování silnice, tzv. Hitlerovy dálnice z třicátých let minulého století vedoucí od Prostějova k Ohrozimi, byly tehdy objeveny základy několika stavení. Druhou indicií je polní trať Ve Lhotkách, která dodnes nese tento pomístní název. Co se týká písemných záznamů, tak v kupních smlouvách olomoucké kapituly z roku 1131 je vedena ves Ohrozim s osadou Lhotkou. Podle bádání jistého Janouška v roce 1933, je údajně v jiné listině uvedeno, že ves Lhotka ...
Rozehnal Ivo, 1.6. 2019