Skromné zbytky starého hřbitova z let 1849 - 1951. Dochovaná zídka a základy staveb.
Graficke pismenko Na západní části obce se mezi domy nacházejí zbytky starého hřbitova. Místo posledního odpočinku našich předků s rozměry asi 35 x 45 m připomíná dochovaná zídka, na které je skromná tabulka s nápisem "Starý hřbitov 1849 - 1951", která má po své pravici zazděný kamenný kříž. Na samotné ploše hřbitova se nenalézají žádné náhrobky, ale lze spolehlivě nalézt základy tehdejších staveb a zdí. Při levé straně je nejpatrnější základ stavby domku či kaple. Zde jistě bývala umístěna pohřební nosítka - máry a kopáčské nářadí.
Samotná obec měla původně hřbitov kolem tehdejšího kostela sv. Bartoloměje v centru. Zrušen byl v roce 1835. Nynější hřbitov se nachází za obcí při silnici na Plumlov.
Rozehnal Ivo, 23.5. 2019