Kostel sv. Jiljí byl postaven v letech 1913-1920 u hřbitova z r. 1790. Jde o stavbu v pseudorománském slohu.
Graficke pismenko Dominantou obce Vrbice je bezpochyby kostel sv. Jiljí vypínající se na kopci zvaným Stráž, který je doslova provrtán vinnými sklípky. Samotný kostel není starobylou stavbou, neboť jeho stavba započala až v roce 1913. Vznikl na podnět bratrstva sv. Jiljí, ale první světová válka jeho stavbu přerušila. Dokončen a slavnostně otevřen byl 10. 10. 1920 za účasti biskupa Kleina z Brna. Prvním vrbickým farářem byl však až v roce 1936 páter Fr. Drábek. Kostel je postaven v pseudorománském slohu a dominantou je jeho 36 m vysoká věž. Vystavěn byl u obecního hřbitova, který měl vzniknout v roce 1790. V kostele se konají pravidelné bohoslužby. Sv. Jiljí ...
Rozehnal ivo - zdroje - www.bokovka.info/vrbice a catholica.cz, 1.4. 2019