Hrady.cz
Barokní socha sv. Jana Nepomuckého z roku 1755. Stojí na čtyřbokém podstavci s rytými rámy. Postava světce v mírně nadživotní velikosti stojí na oblacích. Má tradiční podobu - kanovnické roucho s biretem na hlavě a svatozář tvořenou 5 zlatými hvězdami. Památkově chráněna od roku 1958.
© Milan Caha 03/2019
Graficke pismenko Vsí, která je místní částí obce Ústí, prochází silnice III. třídy č. 13113 ze Šimanova ke komunikaci II. třídy č. 523. Nejbližší vlaková stanice je ve Slavníči. Autobusy jezdí ve směrech Humpolec, Ústí, Jihlava, Větrný Jeníkov, Havlíčkův Brod a Dudín. Branišovem neprochází žádná značená turistická trasa.
24.3. 2019

historie

Barokní socha sv. Jana Nepomuckého z roku 1755 je umístěna na čtyřbokém podstavci se segmentově tvarovanými rytými rámy. Postava světce v mírně nadživotní velikosti stojí na oblacích. Má tradiční podobu - kanovnické roucho s biretem na hlavě a svatozář tvořenou 5 zlatými hvězdami. Památkově chráněna je od roku 1958.