Moje místa 0
Katolický dům byl postaven v l. 1910-1913 zdejšími českými katolíky. Budova nadále slouží spolku Katolická beseda a obyvatelům města jako kulturní centrum. V objektu jsou tři sály (velký slouží např. ke koncertům a divadelním představením), galerie či restaurace.
Graficke pismenko Katolický dům nalezneme naproti kostelu sv. Bartoloměje v Kopřivnici. Postaven byl v letech 1910-1913. Tvůrci byli čeští katoličtí farníci, tzv. Katolický spolek (založen 26. 5. 1909) a sportovci katolického spolku Orel. V době německé okupace zde sídlila nechvalně proslulá NSDAP, po osvobození se budova navrátila zpět svým majitelům. V roce 1951 však byla pod nátlakem komunistů Katolická beseda rozpuštěna. Dům přešel pod správu Římskokatolické církve, která ho „symbolicky“ pronajala tehdejšímu MNV. Následně přešel pod Restaurace a jídelny s.p.. Po roce 1989 byl navrácen v restituci farnímu úřadu a nadále slouží obyvatelům města pod obnoveným ...