Drobná kaple čtvercového půdorysu byla vystavěna po polovině 18. století. Fasáda kaple je hladká, bez výzdoby. Interiér je zaklenut českou plackou. Kaple má šindelovou střechu ve tvaru čtyřbokého stanu, na vrcholu je kovový dvouramenný kříž. Kaple je památkově chráněna od roku 1958.
© Milan Caha 03/2019
Graficke pismenko První zmínka o dnešním městysi Větrný Jeníkov je z roku 1226. Kaple se nachází ve východní části městyse, při silnici II/131 směrem na samotu Na skalce a dále pak k nájezdu na dálnici D1. V obci je dále zámek (dnes sídlo úřadu městyse a pošty), kostel Narození Panny Marie, barokní socha sv. Jana Nepomuckého a dvoje kamenná barokní boží muka.
Větrný Jeníkov leží na silnici II/131 asi 2,5 km jihozápadně od stejnojmenného exitu na dálnici D1. Železniční trať se na území městyse nenachází. Prochází jím však zeleně značená turistická trasa z Humpolce do Smrčné. Z jihu sem navíc přichází žlutá značka od vrchu Čeřínek.
9.3. 2019

historie

Drobná kaple čtvercového půdorysu byla vystavěna někdy po polovině 18. století, bližší údaje chybí. Fasáda kaple je hladká, bez výzdoby. Vstup je v průčelí, segmentově zaklenutý a uzavřený dřevěnými dveřmi. Interiér je zaklenut českou plackou. Kaple má šindelovou střechu ve tvaru čtyřbokého stanu, na vrcholu je kovový dvouramenný kříž. Kaple je památkově chráněna od roku 1958.