Hrady.cz
Jednolodní orientovaný farní kostel s gotickým jádrem, pozdně renesanční lodí a barokním průčelím. První zmínka o něm je z roku 1260, kdy patřil klášteru v Oslavanech. Mezi lety 1550 až 1625 byl kostel v rukou protestantů. Přestavován v r. 1704, při přestavbě v l. 1892–1894 získal současnou podobu.
© Milan Caha 04/2014
Graficke pismenko Myslibořice leží na silnici II/152 mezi obcemi Hrotovice a Jaroměřice nad Rokytnou. Železnice ani turisticky značené cesty na území obce nevedou. Asi 1,5 km severozápadně od obecní zástavby se na okraji lesa nacházejí zbytky středověkého tvrziště Lykodery (viz samostatné heslo).
19.2. 2019

historie

Jednolodní orientovaný farní kostel s gotickým jádrem, pozdně renesanční lodí a barokním průčelím z počátku 18. století. První písemná zmínka je z roku 1260, kdy patřil klášteru v Oslavanech. Mezi lety 1550 až 1625 byl kostel v rukou protestantů. Přestavován byl v roce 1704 a při přestavbě v letech 1892–1894 získal současnou podobu. Kostel má presbytář s tříbokým závěrem, obdélná sakristie je přistavena k severní (zadní) straně kněžiště. V