Knínice u Boskovic
Současná podoba kostela je z let 1802-1806, byl postaven místo staršího kostela, zbořeného v r.1802. Na témže místě bylo pravěké hradiště a staroslovanské pohřebiště. V kněžišti stojí 3 sochy ze zrušené šebetovské kaple, socha sv. Josefa, P. Marie a sv. Barbory. U kostela je dřevěná zvonice z 19.st.
Čelní strana kostela
© Roman Řezáč 06/2004
Graficke pismenko Podoba kostela v dnešní podobě pochází z let 1802-1806, byl postaven místo staršího kostela, který byl 1802 zbořen. Na místě, kde se nachází, bylo pravěké hradiště a staroslovanské pohřebiště. Je zdoben obrazy I.Raaba, v kněžišti stojí 3 sochy ze zrušené šebetovské kaple, socha sv. Josefa, P. Marie a sv. Barbory.

Zvonice
    U kostela, na okraji hřbitova, stojí dřevěná zvonice z 19.století. Dnes je jediná na Moravě. Kostel i zvonice jsou přístupné pouze zvenčí, volně přístupný je areál kolem kostela.