Kostel je jednolodní orientovaná stavba. Nad západním čtyřboká věž. Presbytář klenut pruskou plackou, triumfální oblouk klenut elipticky, lemovaný profilovanou římsou. Hlavní oltář pochází z doby kolem roku 1840. Kostel památkově chráněn od r. 1964.
Celkový pohled
Celkový pohled od hlavní silnice v obci od východu

Bohuslužby

Graficke pismenko Kostel, pravidelně slouženy bohoslužby. Administrován excurrendo z České Třebové. Dříve farní, dnes filiální kostel s pravidelně konanými bohoslužbami. Administrován je z příslušného děkanského úřadu v České Třebové.
Roman Krejčí, 15.2. 2018

turistické

Třebovice najdeme 6 km jihovýchodně od České Třebové, 11 km jihozápadně od Lanškrouna a 15 km severně od Svitav. Obcí prochází železniční trať č. 270, spojující Českou Třebovou s Olomoucí a Ostravou a je zde odbočka tratě č. 017 Česká Třebová – Dzbel, která dál pokračuje jako trať č. 271 do Prostějova. Autobusy je z Třebovic spojení do České Třebové, Svitav, Lanškrouna nebo Litomyšle. Kostel sv. Jiřího najdeme v centru obce na malém návrší nad

historie

Kostel sv. Jiří v Třebovicích je hodnotným příkladem empírové sakrální architektury ze třicátých let 19. století na Českotřebovsku. Postaven je v místě staršího zbořeného kostela. Autenticky dochovaná architektonická výbava průčelí odkazuje k antice, s výraznými triglyfy, okny i klenutým interiérem. Kostel je relativně v dobrém stavu.

popis

Jednolodní orientovaná stavba s pravoúhlým, mírně odsazeným presbytářem a s věží nad západním průčelím. Budova je postavena ze smíšeného zdiva, zastřešená sedlovou střechou, krytou pálenou krytinou a plechem. Nad západním průčelím vystupuje z těla objektu čtyřboká věž s nízkou stanovou střechou na atice, krytá plechem. Západní část budovy v šířce věže obsahuje kruchtu, přístavek Božího hrobu a schodiště. Přízemní část západního průčelí je

(Kovaříková, 1988), 15.2. 2018
    Kostel sv. Jiří je jednolodní orientovaná stavba s pravoúhlým mírně odsazeným presbytářem. Nad západním průčelím vystupuje z objektu čtyřboká věž s nízkou stanovou střechou na atice, krytá plechem. Budova je postavena ze smíšeného zdiva, zastřešená sedlovou střechou, krytou pálenou krytinou a plechem. Západní část budovy v šířce věže obsahuje kruchtu, přístavek božího hrobu a schodiště. V ose západního průčelí ve vpadlém poli hlavní vstup na