Hrady.cz
Kaplička postavena v roce 1860. Drobná čtvercová stavba se štítovou zdí přecházející ve zvoničku. Vnitřek kaple sklenut valeně.
Kaplička v Bysni u Slaného
© Pavel Vítek 03/2018
Graficke pismenko Vesnice Byseň je částí obce Tuřany. Nachází se 5 km západně od Slaného a 15 km severozápadně od Kladna. Nejbližší železniční stanice je nádraží ve Slaném, vzdálené 4 km. Autobusem je z Bysně spojení do Slaného. Kapličku najdeme v severní části vsi na malé návsi.

popis

První písemná zpráva o vesnici pochází z roku 1316. Kaplička byla postavena v roce 1860. Jedná se o drobnou čtvercovou stavbu se štítovou zdí přecházející ve zvoničku. Vnitřek kaple je sklenut valeně. Po zbourání a odstranění zbytků bývalé tvrze v 80. letech 20. století je kaplička jedinou historickou památkou v obci.