Hřbitovní kaple sv. Petra pochází z roku 1698. V době socialismu necitlivě přeměněna v obřadní síň. Dochováno několik cenných náhrobků ze 17.-20.století.
Graficke pismenko Kapli sv. Petra najdeme v Lipníku nad Bečvou na městském hřbitově, kde přebírá funkci smuteční síně. Postavena byla roku 1698 jako součást městského hřbitova, který sloužil již na konci 16. století.
Kaple mívala dva boční oltáře, obrazovou galerii křížové cesty a varhany. V 70. letech však prošla necitlivou rekonstrukcí a historický ráz interiéru byl nenávratně zničen. Přesto jsou dochovány tři náhrobní kameny z konce 17. století. Na jižní venkovní stěně zůstalo devět náhrobků z 18.-20. století. Poslední rekonstrukce objektu proběhla v letech 2001-2004.
Rozehnal Ivo – zdroj – web- info.mesto-lipnik.cz/kostely, 18.8. 2018