Nový židovský hřbitov vznikl v r. 1883. V r. 1942 poničen, zbořena obřadní síň. Zjištěno 380 hrobů, dnes běžně nepřístupný, parková úprava místa.
Vstupní brána ze Zahradní ulice
Graficke pismenko Ve městě Lipníku nad Bečvou jsou zachovány dva židovské hřbitovy. Oba jsou ve stejné lokalitě, v ulici Zahradní. Mladší z nich, tzv. nový židovský hřbitov začal psát svoji historii v roce 1883, kdy nahradil sousední starší pohřebiště. Součástí nového hřbitova byla i obřadní síň, ke které vedla stromová alej od hlavní brány. Hroby byly zakládány od konce východní zdi směrem ke vstupu. Další hroby lemovaly ostatní zdi oplocení. Poslední pohřeb se udál v roce 1942, kdy také skončila existence židovského obyvatelstva ve městě. Po transportech do koncentračních táborů byl hřbitov poničen a obřadní síň stržena. V 80. letech 20. století tehdejší Židovská ...