Lavička básníka Jiřího Wolkera od Ing. arch. M. Karáska, kdy byla poprvé v ČR použita 3D technologie na ztvárnění obličeje a postavy. Slavnostní odhalení v roce 2018.
Graficke pismenko Bronzová plastika místního básníka Jiřího Wolkera, jehož tvář je vytvořena poprvé v ČR 3D technologií na základě dobového materiálu (fotografie a posmrtná maska). Socha byla naskenována na obřím skeneru v Bratislavě, následně vznikl plastový model, který byl dodán slévárně. Autorem sochy je Ing. arch. Miloš Karásek, který ji následně umístil na lavičku. Ta zaujímá prostor na centrálním náměstí T. G. M. v Prostějově naproti budově Nové radnice. Básník se z lavičky dívá na svůj rodný dům. Na něm se nachází básníkova busta a za obchodním domem lze nalézt jeho starší sochu. Slavnostní odhalení Wolkerovy lavičky, která stála přes milion korun, bylo provedeno ...

pomník, památník
     Prostějov  (PT)