Malá skromná výklenková kaplička z 18. stol. Zasvěcena sv. Salvátorovi. Výška kapličky 2,5 m. Poslední oprava kapličky proběhla roku 1995.
Kaple sv. Salvátora u Buštěhradu
© Pavel Vítek 06/2018
Graficke pismenko Buštěhrad leží 7 km východně od centra města Kladno. Železniční trať přes město nevede. Nejblíže městu je železniční zastávka Kladno-Vrapice ve vzdálenosti 3 km, která leží na trati 093 z Kralup nad Vltavou do Kladna. Do města je ale dobré spojení autobusy jak z Kladna, tak z Prahy a Slaného. Kaplička sv. Salvátora je umístěna jihovýchodně od centra Buštěhradu směrem na Lidice, asi 250 m od křižovatky se silnicí I/61.

popis

První zmínka o vesnici, nynějším Buštěhradu, pochází z roku 1209. Malá, velmi skromná výklenková kaplička z 18. století je zasvěcena sv. Salvátorovi. Výška kapličky je 2,5 m. Umístěna je jihovýchodně od centra Buštěhradu. Poslední oprava kapličky proběhla roku 1995.