Pamětní síň Jana Knebla a bratří Strnadlů, rodáků obce Trojanovice. Významní umělci zdejšího kraje. Muzeum v rodném domě z roku 1757, doplněným roubenkou a zvonicí.
Pamětní síň bratří Strnadlů a Jana Knebla
Graficke pismenko Pod vrcholem Radhoště a Noříčí hory leží stará pasekářská obec Trojanovice. V osmdesátých letech 20.století zde vznikla expozice, která se věnuje tomuto kraji, obci a zdejším umělcům. Pamětní síň je umístěna v upravené chalupě z roku 1757. V ní se tehdy narodili významní umělci - Jan Knebl a jeho čtyři synovci, bratři Strnadlové. V objektu síně je kromě ukázek jejich tvorby např. výstava zdejšího kroje, valašský betlém z roku 1930 s motivem Štramberka, či zajímavosti ze života obce Trojanovic. Součástí areálu je i roubená chalupa z roku 2002, která slouží pro výstavy a posezení. Dřevěná zvonička slouží od roku 1998. Jan ...
Rozehnal Ivo - zdroj: web obce a info z místa, 16.4. 2018