V r. 1852 vznikla na místě dřevěné zvonice zděná kaple, která byla v letech 1872-1891 přestavěna na kostel. V r. 1898 byla u kostela postavena fara. V r. 1902 byla zřízena samostatná duchovní správa a 22. června 1902 zde byl i první farář.
kostel a bývalá fara (objekt se žlutou fasádou v pravo)
© Luděk Vláčil 03/2018
Graficke pismenko První známá písemná zmínka o Prasklicích pochází z roku 1355. Nejvýraznější dominantou dnešní obce je farní kostel zasvěcený sv. Anně. Původně zde stála prostá dřevěná zvonice, která byla stržena a v roce 1852 vznikla na jejím místě malá kaple. K jejímu vysvěcení došlo v roce 1857. V letech 1872-1891 byla kaple rozšířena a přestavěna na kostel. Bývalá kaple tvoří současný presbytář. Loď, věž i sakristie byly přistavěny. V kostele se nachází několik uměleckých památek jako je Hromádkův obraz sv. Anny z roku 1854, sochy věrozvěstů Cyrila a Metodějě a nástěnné malby z roku 1908 od Františka Šenara. Před vchodem je kamenný kříž ...
Luděk Vláčil - zdroj: http://www.obecprasklice.cz/index.php?n a další, 25.3. 2018

Zlínský kraj