Pozdně barokní stavba obdélníkového půdorysu členěná pilastry, postavena majitelem zámku Nový Stránov Janem Václavem Příchovským z Příchovic v roce 1767. Od r. 1948 ve vlastnictví JZD, kdy vyhořel, obnovy se dočkal po restituci v roce 2003.
kostel po rekonstrukci
Graficke pismenko Obcí Jizerní Vtelno prochází silnice I/16 z Mělníka do Mladé Boleslavi. Nejbližší železniční stanice Krnsko na trati 070 z Prahy do Turnova je vzdálena 2 km severovýchodně. Turisticky značené cesty se na území obce nenacházejí. Kostel sv. Václava stojí na předzámčí zámku Nový Stránov na okraji obce.
20.2. 2019

historie

Zámecký kostel sv. Václava (označovaný též jako zámecká kaple) nechal postavit svým nákladem majitel zámku Nový Stránov Jan Václav Příchovský z Příchovic v roce 1767. Stavbu projektoval architekt Filip Heger, který navrhl přestavbu staré sýpky a vodárenské věže. Osud zámeckého areálu byl zpečetěn v roce 1948, kdy byl celý včetně kostela zabaven poslednímu majiteli, Josefu Šimonkovi. Kostel spolu s hospodářskou částí zámku potom dostalo do správy

JC podle, E, Poche Umělecké památky Čech, 31.1. 2019

Mladá Boleslav  (MB)