Na místě dnešní budovy původně patrový dům čtvercového půdorysu, sloužil do r. 1877 jako městská radnice. V roce 1887 zvýšen o druhé poschodí a přistavěna hodinová věž. Současná podoba z doby okolo roku 1910. Později zde umístěn Městský archiv a od r. 2002 Státní okresní archiv.
Státní okresní archiv v Kladně
© Pavel Vítek 12/2017
Graficke pismenko Město Kladno leží 18 km západně od západního okraje Prahy (Ruzyně). Budovu Státního okresního archivu najdeme na jižní straně náměstí Starosty Pavla. Vchod je z ulice plk. Stříbrného asi 50 m na pravé straně. Je to ulice, která vychází z náměstí jižním směrem.

historie

Na místě dnešní budovy stál původně patrový dům čtvercového půdorysu. Ten sloužil jako nejstarší městská radnice. Kladenští radní zde zasedali do roku 1877. Dům se poté se stal majetkem Občanské záložny a prošel řadou stavebních úprav. V roce 1887 byl zvýšen o druhé poschodí a byla přistavěna hodinová věž. Současná podoba budovy, kde sídlí Státní okresní archiv, je z doby okolo roku 1910. Později zde byl umístěn Městský archiv Kladno. Okresní

technická památka
     Kladno  (KL)