Rohová budova v západní části náměstí. Postavena v letech 1905-1906. Architekt Edmund Chaura. Novorenesanční jednopatrový dům. Později moderní přístavba. Dnes sídlo městského úřadu.
Nová radnice v Poděbradech
© Pavel Vítek 09/2017
Graficke pismenko Poděbrady jsou lázeňské město rozkládající se na březích Labe, asi 9 km jihovýchodně od Nymburka a 18 km severně od Kolína. Okolo města vede dálnice D11 z Prahy do Hradce Králové. Novou radnici najdeme v západní části nám. Jiřího z Poděbrad, při výjezdu silnice směrem do západních částí města.

popis

Nová radnice v Poděbradech je rohová budova v západní části náměstí Jiřího z Poděbrad. Postavena byla dle plánů architekta Edmunda Chauryho v letech 1905-1906. Nová radnice je novorenesanční jednopatrový dům, ke kterému byla později přistavěna moderní přístavba. Dnes je zde sídlo městského úřadu.

Nymburk  (NB)
    Poděbrady