Moje místa 0
Kladenský evangelický kostel zbudován roku 1895 v barokizujícím stylu. Roku 1905 v zadní části sboru přistavěna fara a sborový sál. Roku 1911 v kostele postavena kruchta a zakoupeny varhany.
Kladenský kostel Českobratrské církve evangelické
© Pavel Vítek 11/2017
Graficke pismenko Město Kladno leží 18 km západně od západního okraje Prahy (Ruzyně). Kostel Českobratrské církve se nachází asi 400 m od autobusového nádraží směrem na Kročehlavy. Při příjezdu od Prahy je v ulici Generála Klapálka, asi 400 m za druhou křižovatkou se semafory (u Baumaxu), po pravé straně směrem do města.

historie

Počátky kladenského sboru sahají do roku 1869. Roku 1872 bylo Kladno již kazatelskou stanici a od roku 1912 samostatným sborem. Vlastní kladenský evangelický kostel byl zbudován v roce 1895. Vystavěn je v barokizujícím stylu z roku 1895. Architektem byl J. Blech z Prahy. Roku 1905 byla v zadní části sboru doplněna přístavba fary a sborového sálu. V roce 1911 byla v kostele postavena kruchta a zakoupeny varhany. V roce 1918 došlo ke spojení