Zaniklá středověká osada s nálezy ze 13.-14. stol., lokalizovaná archeologem J. Šrotem. V místech osady bývala i vojenská střelnice. Dnes pouze zemědělská polnost.
Pohled na místo, kde bývala středověká osada
Graficke pismenko Zhruba 1,2 km západně od Domamyslic, které jsou částí Prostějova, stávala ve středověku malá osada. Archeolog Jan Šrot ji na základě keramických střepů (datovány do 13. a 14 století) a názvu polní trati, umístil do míst na Záhoří pod malým pramenem pod lesem. Sever lokality zaujímá výrazný terénní zlom, za kterým jsou jabloňové sady, západní strana je zalesněna a plná nepřeberného množství menších kamenných lomů. Jih pak zaujímá chatová osada. Málokdo dnes ví, že místo v minulosti sloužilo i jako vojenská střelnice. Po ní se zde zachoval betonový kryt pro obsluhu strážných, dnes ukrytý v lese, tehdy za palebním prostorem. O historii této středověké osady není nic známo. Místo je dnes pouze polností, takže nelze zjistit ani její tehdejší podobu.

zaniklý
     Prostějov  (PT)