Barokní kaple z první poloviny 18. století se zachovala ve své původní podobě, od roku 1958 je chráněna jako kulturní památka České republiky. Kaplička je v dobrém technickém stavu, vybavena cenným mobiliářem.
Kaple od západu
Snímek pořízen 7/2017
Graficke pismenko Kaple se nachází v těsném sousedství silnice vedoucí z Pobistrýc do Radětína. Obcí prochází žlutá turistická značka. Dostupnost z Pelhřimova je příhodná k cykloturistice. Ve vsi se zachovaly i další církevní památky (kříž u silnice na Radětín a zděná boží muka).

popis

Kaple neobvyklého šestibokého půdorysu se nachází na návsi poblíž hlavní silnice. Jedná se o slohově jednoduchou stavbu členěnou nárožními pilastry. Stanová střecha je zakončena lucernou, v níž se nachází dodnes funkční zvon. Interiér vybavený cenným mobiliářem není přístupný, lze však do něj nahlédnout zamřížovaným vchodem.