Kaple sv. Jana Křtitele, s vysokou štíhlou věžičkou na střeše, byla vybudována v historizujícím stylu v roce 1875 vedle kamenného kříže z roku 1836. V roce 2009 proběhla kompletní rekonstrukce stavby.
© Luděk Vláčil 08/2017
Graficke pismenko Kyselov, část Slavonína, patřil v 13. stol. drobným vladykům, v letech 1267-1290 se připomíná vladyka Hašek z Kyselova a v roce 1355 je zmínka o vladykovi Drslavovi z Kyselova. Po vymření vladyků z Kyselova se ves stala majetkem českých králů. Kdy zde vznikla první sakrální stavba není známo. Současná kaple sv. Jana Křtitele byla vybudována v historizujícím stylu v roce 1875 vedle kamenného kříže z roku 1836. V roce 1877 se stal Kyselov na několik let osadou obce Nemilany. Dnes je částí Slavonína, který je od roku 1974 městskou částí statutárního města Olomouce. V roce 2009 proběhla kompletní rekonstrukce kaple a v současné době patří pod správu farnosti Olomouc - Slavonín.
Luděk Vláčil - zdroj: http://www.geospy.org, cz.wikipedia.org , http://www.turistika.cz a další, 6.8. 2017

Olomouc  (OL)
    Olomouc-Slavonín