Barokní kaple Andělů strážných postavena roku 1725. Dřevěná věžička slouží jako zvonice. Uvnitř kapličky oltář. Roku 2004 kaplička vykradena. Před kaplí socha sv. Floriána. Socha restaurována roku 2008.
Kaple Andělů strážných v Krasíkově
© Pavel Vítek 05/2017
Graficke pismenko Krasíkov je obec v okrese Ústí nad Orlicí a leží 14 km jihovýchodně od Lanškrouna a 17 km jihozápadně od Zábřeha. Kapli Andělů strážných najdeme uprostřed obce u silnice II/368, která vede ze Štítů do Moravské Třebové.

popis

První písemná zmínka o obci pochází z roku 1267. Barokní kaple Andělů strážných byla postavena roku 1725. Nechal ji postavit místní občan Pavel Rychter. V minulosti se v kapli konaly mše a poutě. V současné době je kaple církevně využita jednou ročně. Tatenický farář zde pro věřící pořádá mši. V posledních letech prošla opravou. Dřevěná věžička slouží jako zvonice. Uvnitř kapličky je oltář. Roku 2004 byla kaplička vykradena. Odcizeny byly