Budova Husova domu vystavěna roku 1927 stavitelem Krejčím. Za 1. republiky samostatný sbor evangelické církve, nyní připojen ke sboru v Libiši. Pořádají se zde rozličné společenské akce. Slouží jako rozlučková síň se zesnulými občany a je zde umístěno kolumbárium.
Modlitebna církve evangelické v Kostelci nad Labem
© Pavel Vítek 06/2014
Graficke pismenko Město Kostelec nad Labem leží 7 km severozápadně od Brandýsa nad Labem, 7 km jihovýchodně od Neratovic a 10 km severovýchodně od severního okraje Prahy na levém břehu Labe. Sbor českobratrské církve evangelické najdeme v malém parčíku pod ulicí Neratovickou, proti vchodu na židovský hřbitov.

popis

První zmínka o obci Kostelec pochází z roku 1276 a již v roce 1317 je zmiňována jako městečko a roku 1486 byl Kostelec povýšen na město. Současná budova Husova domu byla vystavěna roku 1927 stavitelem Krejčím. Na stejném místě stála již před sto lety kazatelská stanice, náležející pod stanici Libiš. V době přílivu členů do evangelické církve po první světové válce se kazatelská stanice postupně osamostatnila. Od roku 2002 se sbor v Kostelci nad