Tvrz stávala ve východním cípu obce nad korytem starého Labe, na jejím místě dnes stojí dům č. p. 12.
Graficke pismenko Pňov-Předhradí je obec ležící při levém břehu Labe v okrese Kolín asi 9 km severozápadně od Kolína. Sestává ze tří vesnic a katastrálních území, a to Pňov, Předhradí a Klipec.
18.7. 2017

historie

První zmínka o tvrzi v Předhradí je z roku 1415, kdy ji získal karlštejnský purkrabí Kuneš z Olbramovic jako odúmrť po zemanech ze Zaječic. Ti jsou tak považováni za pravděpodobné stavitele tvrze, která mohla vzniknout již za Hereše ze Zaječic po roce 1395. V roce 1453 daroval král Ladislav tvrz i se všemi majetky Jiřímu z Poděbrad, čímž statek připadl k poděbradskému panství. Jelikož tvrz nadále nesloužila jako panské obydlí, zpustla a v

zaniklý
     Kolín  (KO)