Kaplička postavena v roce 1884 a zasvěcena Navštívení Panny Marie. Hranolovitá stavba se stanovou střechou s vysokou lucernou. Poslední opravou prošla po roce 2000.
Kaplička Navštívení Panny Marie v Městci u Chroustovic
© Pavel Vítek 05/2017
Graficke pismenko Osada Městec leží 8 km východně od Hrochova Týnce a 22 km jihovýchodně od krajského města Pardubic. Kapličku najdeme v jižní části podlouhlé, celé zelené a pěkně udržované návsi.

popis

První zmínka o Městci je z roku 1308. Od roku 1988 je Městec součástí městyse Chroustovice. V roce 1884 byla na návsi v Městci vysvěcena kaplička zasvěcená Navštívení Panny Marie. Postavena byla ze sbírky občanů a příspěvku obce. Stavba kapličky je hranolovitá. Zakončena je stanovou střechou s vysokou lucernou. Kaplička je pěkně udržovaná. Poslední opravou prošla po roce 2000.
    Pavel Vítek – zdroj: Umělecké památky Čech 4 (K – O), Poche a kol., Academia Praha 1982, 1.7. 2017

Pardubický kraj