Buková alej vysázená v 18. stol. rodinou Stuartových podél cesty do jejich sídla Gracehill House. Alej proslavena scénou v seriálu Hra o Trůny. Stáří stromů 300-350 let. Počet stromů 94 v r. 2014.
Graficke pismenko The Dark Hedges (tmavé živé ploty) je buková alej o délce něco málo přes 1 km. Lemuje místní silnici, která se nachází přibližně 11 km severovýchodně od města Ballymoney v hrabství Antrim. V nedávné době byla alej proslavena scénou v seriálu Hra o Trůny. Nechala ji vysázet rodina Stuartových v 18. stol. podél cesty, která vedla k jejich sídlu Gracehill House. Dům samotný byl postaven kolem roku 1775 Jiřím Stuartem a dnes stojí v golfovém hřišti. Alej původně obsahovala 150 stromů. V roce 2014 jich bylo již jen 94. Místní informační tabule uvádí věk stromů 300-350 let, v tom případě by ale musely být starší než Gracehill House. ...