Tvrz v Miškovicích je prvně zmíněna r. 1604 při převodu majetku mezi Vratislavem a Mikulášem Trmalem z Toušic. Zanikla však zakrátko během třicetileté války. Její poloha ani vzhled nejsou známy, navíc historicky cenné centrum vsi bylo v 70. letech 20. stol. zbořeno a nahrazeno panelovými stavbami.
Miškovice -návesní rybník
© Jiří Špaček, 05/2017
Graficke pismenko Miškovice jsou od r. 1968 součástí hl. m. Prahy a stavebně téměř splynuly se sousedními Čakovicemi. Mají však stále své katastrální území. Dopravně jsou snadno dostupné autobusy městské dopravy, nejlépe od konečné stanice metra C Letňany.
20.6. 2017

historie

Miškovice jsou krásnou malebnou vesničkou s rybníkem na návsi v severovýchodním cípu Prahy. Byly založeny ve středověku u Červenomlýnského potoka. Protože to však byla vždy jen velmi malá a nevýznamná osada, po dlouhou dobu o nich nenalezneme žádnou zmínku. V historických záznamech se objevují teprve v r. 1456, kdy je Jiří z Poděbrad zastavil Starému Městu, které je pak pronajímalo. V r. 1599 se stal jejich majitelem Vratislav Trmal z Toušic,

zaniklý
    Praha 9-Miškovice