Zaniklá tvrz, v písemných pramenech není zmiňovaná. Postavena byla patrně poč. 13. stol., jak lze usoudit z provedení a utváření opevnění. Z opevnění je krásný výhled na zříceniny hradu Boskovice, což vede k domněnce že právě odtud byl hrad dobýván.
Pohled na tvrziště
Graficke pismenko Zbytky opevnění leží asi kilometr severně od konce stejnojmenné obce, na kopci zvaném Hradisko. Vede k němu lesní cesta, která přímo prostředkem místa prochází.

historie

Historie místa sahá patrně do počátků 13.století a jako u většiny podobných míst se přitom vychází z provedení a utváření opevnění, protože písemné prameny o nich mlčí. Z opevnění je také krásný pohled na zříceniny hradu Boskovice a díky tomu byl Újezd považován za místo, odkud byl hrad dobýván.

Blansko  (BK)
    Újezd u Boskovic