Původně barokní zámeček z roku 1720, postaven Františkem Šlikem z Holíče. Na počátku 19. století přestavěn na myslivnu.
zámek Ostružno
Graficke pismenko V 17. století byl v lesích nedaleko Ostružna objeven léčivý pramen. V jeho blízkosti nechal v roce 1720 majitel panství František Šlik z Holíče postavit barokní zámek, snad podle plánů Giovanniho Santiniho-Aichla. Zámek měl sloužit pro pobyt majitele panství a jeho hostů u léčivého pramene a proto byl vybaven i koupelnami. Po roce 1740 zájem o lázeňskou péči poklesl a tehdejší majitelé zámek na počátku 19. století přestavěli na myslivnu. Potřebám lesní správy tehdejšího velkostatku sloužil bývalý zámek až do roku 1945, kdy přešel do vlastnictví státní lesní správy.
Vlastislav Mareček, kolektiv autorů-Hrady,zámky a tvrze v Čechách, na Moravě a ve Slezsku-východní Čechy, Svoboda 1989, 28.10. 2016

popis

Zámek je patrová obdélná budova se sedlovou střechou, na niž navazuje kratší křídlo, které má na severní straně sedlovou střechu protaženou až do úrovně přízemí. Na jižní straně je mezi křídly přízemní terasa. Štíty budovy jsou obloženy dřevem, fasáda je moderní, hladká.
    Vlastislav Mareček, 28.10. 2016