Moje místa 0
Zámek, původně fojtství, postavený zřejmě před rokem 1685 Kryštofem Loserthem. Od roku 1730 v majetku Bartelů, za nich barokně upraven. V letech 1894 až 1945 patřil rodině Langerů. Od roku 1945 v majetku státu.
zámek Staré Heřminovy
Graficke pismenko Ves vznikla snad někdy v polovině 13. století a pravděpodobně byla zničena v roce 1464 za vpádu Matyáše Korvína. První zmínka o ní je z roku 1512 jako o pusté vsi na statku Horní Životice. Někdy před rokem 1682 za Jiřího Štěpána z Vrbna byla ves obnovena. Pravděpodobně při obnově vsi zde bylo zřízeno i dědičné fojtství. Prvním prokazatelně doloženým držitelem fojtství byl Kryštof Loserth, který zemřel v roce 1685. Nejspíš za něj byl postaven dvůr a při něm obytná budova. Sňatkem v roce 1730 přešlo fojtství na Ondřeje Bartela. Za něj nejspíš došlo i k barokní přestavbě obytné budovy. Dnešní klasicistní podobu zámek získal někdy ...
Vlastislav Mareček, F. Musil, Neznámé zámky Moravy a Slezska, Šmíra-Print 2015, 20.10. 2016

popis

Zámek stojí uprostřed vsi na mírném svahu v blízkosti kostela. Je to obdélníková patrová budova krytá valbovou střechou. Má hladkou moderní fasádu. Hlavní vstupní průčelí je obráceno na severovýchod a zvýrazněno dvouosým středním rizalitem zakončeným trojúhelníkovým tympanonem a představěným schodištěm.