Zámek, původně komenda johanitů postavená někdy během 16. století. V majetku řádu johanitů až do r. 1948, poté užíváno zemědělským družstvem a státním statkem. V současnosti objekt v soukromých rukou.
zámek Hrušky
Graficke pismenko Ves se poprvé připomíná roku 1294, kdy byla v majetku Hrona z Hrušek. Část vsi získal roku 1317 cisterciácký klášter ve Žďáře a v roce 1516 postoupil tuto část johanitské komendě na Starém Brně. Komenda zde chtěla mít sídlo svého hospodářství, proto tu vybudovala dvůr, jehož západní část tvořila budova sloužící ke správě dvora, označovaná jako zámek. Johanitům dvůr náležel až do roku 1948, kdy přešel do vlastnictví státu. Byl využíván zemědělským družstvem, posléze jako státní statek Slavkov. Během 50. let 20. století byla obytná budova přestavěna na kanceláře a později na byty zaměstnanců. Po roce 1989 byl areál privatizován a připadl několika soukromým držitelům.
Vlastislav Mareček, F. Musil, Neznámé zámky Moravy a Slezska, Šmíra-Print 2015, 19.10. 2016

popis

Zámek je jednopatrová zmodernizovaná obdélná budova s valbovou střechou. Jižní část budovy slouží jako sklady a sýpky, v severní části jsou byty.
    Vlastislav Mareček, F. Musil, Neznámé zámky Moravy a Slezska, Šmíra-Print 2015 , 19.10. 2016

KOMPASS 1:50 000 (Geodézie ČS)