Kapucínský konvent u kostela sv. Víta, Václava a Vojtěcha. Konvent založen r. 1650, i s kostelem dokončen r. 1654. V 18. a 19. století pak probíhaly další úpravy. Po r. 1950 využíván jako skladiště, nyní objekt v majetku města.
kapucínský konvent u kostela sv. Víta, Václava a Vojtěcha-Horšovský Týn
Graficke pismenko Základní kámen kapucínského konventu v Horšovském Týně byl položen v roce 1650. O dva roky později byla stavba víceméně dokončena, kostel byl pak dokončen o další dva roky později v roce 1654. Stavbu konventu i kostela vedl P. Vít ze Štrasburku. V roce 1659 byl v konventu zřízen noviciát. Větší přestavby se konvent dočkal koncem 18. století, kdy byl rozšířen o kapli nemocných. Další přestavba proběhla v letech 1864-1866. Po roce 1950 bylo v kostele umístěno skladiště a postupně chátral. V současnosti je v majetku města.
Vlastislav Mareček, P. Vlček, P. Sommer, D. Foltýn - Encyklopedie českých klášterů, Libri 1997, 14.10. 2016

popis

Kapucínský konvent s kostelem stojí v severovýchodní části města a má typickou obdélnou dispozici. Kostel svým objemem vystupuje z tělesa konventu, který uzavírá obdélný dvůr. Průčelí kostela s typickým trojúhelníkovým štítem prolamuje portál s rozeklaným frontonem. Po pravé straně kostela vede chodba do vlastního konventu. Na kostel navazuje čtyřkřídlý konvent s valbovou střechou.