Kostel sv. Mikuláše je na náměstí v Boru u Tachova. Je barokní, jednolodní, po straně sakristie s oratoří v patře. Na jižní straně pozdně gotická hranolová věž s ochozem. První zmínky jsou z konce 13.st. Dnešní vzhled je z přestavby z 1.pol. 18.st. Autor projektu byl architekt Jakub Auguston.
Graficke pismenko Kostel sv. Mikuláše stojí na náměstí v Boru u Tachova. Kostel je barokní, jednolodní, po straně sakristie s oratoří v patře. Na jižní straně pozdně gotická hranolová věž s ochozem.
23.5. 2004

historie

První zmínky o kostel v Boru u Tachova jsou z konce 13. stol. Později byl ve 14. a 16. stol. přestavěn. Po velkém požáru v polovině 17. stol. byl kostel znovu postaven. Dnešní vzhled kostela je s poslední přestavby z 1. poloviny 18. stol. Autor projektu dnešního barokního byl plzeňský architekt Jakub Auguston.

Tachov  (TC)
    Bor