Hrady.cz
Bývalý řeholní dům sester sv. Karla Boromejského s kaplí Nejsvětějšího Srdce Páně z r. 1869 upraven z bývalé továrny na obuv. Nyní sídlo Lycée Français de Prague.
řeholní dům boromejek
Graficke pismenko Byla to původně továrna na obuv, kterou v roce 1866 zakoupila kongregace sester sv. Karla Boromejského. Sestry budovu záhy v roce 1869 upravily na svůj řeholní dům. Dům sloužil jako opatrovna dětí a škola. Součástí domu byla i kaple Nejsvětějšího srdce Pána Ježíše. V současnosti se v budově nachází Lycée Français de Prague.
Vlastislav Mareček,P.Vlček,P.Sommer,D.Foltýn-Encyklopedie českých klášterů,Libri 1997, 21.9. 2016

popis

Objekt je trojkřídlá budova, jejíž východní a západní křídlo je dvoupatrové a spojovací křídlo jednopatrové. V jihovýchodním nároží bývala kaple, která zasahuje přes dvě horní patra. Kaple je zdobena pilastry kolem oken, celá budova pak kordonovými a podstřešními římsami.
    Vlastislav Mareček, 21.9. 2016