Notice: Undefined index: _CIS_TYP in /var/www/hrady/class/class.ciselnik.php on line 72
zámek Opatovice, Opatovice
Hrady.cz
Lovecký zámeček z 19. století, který vybudovali majitelé panství Hrubí z Jelení. V 80. letech 20. století radikálně přestavěn.
bývalý lovecký zámeček Opatovice
Graficke pismenko Ves Opatovice je v současnosti částí obce Červené Pečky. Původně empírový lovecký zámeček nechali na jejím okraji v 19. století vybudovat majitelé panství Hrubí z Jelení, kteří sídlili na zámku právě v Červených Pečkách. Kolem zámečku byla zřízena i obora. V roce 1955 jej získala obec a zřídila v něm sýpku. V roce 1975 jej získalo místní zemědělské družstvo. V 80. letech 20. století jej začal využívat místní myslivecký svaz a ten zámeček radikálně přestavěl, čímž byl setřen jeho původní empírový ráz.
Vlastislav Mareček, 5.9. 2016

popis

Zámeček je nevýrazná obdélná patrová budova s nízkou jehlancovou střechou, na kterou navazuje na východní straně terasa.
    Vlastislav Mareček , 5.9. 2016