Lovecký zámeček z první poloviny 18. stol. vybudovaný Františkem Josefem ze Schönfeldu nebo jeho dcerou Kateřinou. V druhé polovině 18. stol. za Auerspergů přeměněn na hájovnu.
lovecký zámek Rohozná
Graficke pismenko Lovecký zámeček byl vystavěn v první polovině 18. století majitelem nasavrckého panství Františkem Josefem ze Schönfeldu nebo jeho dcerou Kateřinou. V zámečku byl tehdy byt pro správce lesního revíru a místnosti pro pobyt majitele v době lovu. V druhé polovině 18. století zámeček získali Auerspergové a ti v něm zřídili hájovnu. Jako hájovna slouží zámeček dodnes. Ves Rohozná je v současnosti částí městyse Trhová Kamenice.
Vlastislav Mareček, Hrady, zámky a tvrze v Čechách, na Moravě a ve Slezsku-východní Čechy, 31.8. 2016

popis

Bývalý lovecký zámeček, dnes hájovna (č. p. 1), stojí o samotě na severním konci vsi Rohozné v blízkosti hlavní silnice. Je to jednoduchá obdélníková přízemní budova krytá valbovou střechou.

lovecký
    Pardubický kraj