Zbytky zámku. Původní fojtství někdy po r. 1749 buď za Vavřince z Gilgenheimu nebo pozdějších majitelů změněno na zámek. Od r. 1841 jej vlastnili Priessnitzové, od r. 1920 Erich Lundwall. V r. 1945 byl zkonfiskován.
zámek Kohout (Hamberk)
Graficke pismenko Dvůr s nevelkou osadou vznikl někdy v polovině 14. století, kdy jej vlastnil Jan z Bokinberka. Na počátku 15. století splynul s majetky rytířského fojtství v Bílém Potoce (nyní část města Javorník). Poté došlo několikrát k odloučení a k opětovnému spojení. Definitivně se spojily během třicetileté války a v roce 1649 je doložen jako majitel obou statků Jan Metinger. V roce 1669 panství získal Filip Richter z Hartenberka, v roce 1698 následoval František Ludvík Hantke z Lilienfeldu a v roce 1725 Baltazar z Rothkirchu. V roce 1742 byl Bílý Potok připojen k Prusku a Kohout byl od tohoto panství odloučen. ...
Vlastislav Mareček, F.Musil, Neznámé zámky Moravy a Slezska,Šmíra-Print 2015, 30.8. 2016

popis

Zpustlý objekt stojí severně od areálu bývalého dvora. Zámek byla stavba téměř čtvercového půdorysu, z které se zachovalo obvodové zdivo do úrovně prvního patra. V severním nároží část zdiva směrem k cestě chybí, na straně do dvora je část štítu. Vstup do zámku je z východního nádvorního průčelí. Ve východním nároží je zdivo pouze v přízemí, v prvním patře se již zřítilo. Z interiéru se téměř nic nedochovalo, stropy jsou propadané.