Kubartova kaple

fojtovská kaple
Historizující neoklasicistní rodinná hrobka v podobě hřbitovní kaple vystavěná v r. 1883 posledním lichnovským fojtem Josefem Kubartem pro sebe a svou rodinu. Hodnotný interiér s malovaným klenutým stropem a hlavním oltářem.
celkový pohled na hřbitovní kapli
© Jan P. Štěpánek 08/2009
Graficke pismenko Jednou z mála historických stavebních památek obce Lichnov na Novojičínsku je zajímavá hřbitovní kaple - tzv. fojtovská kaple - v areálu zdejšího hřbitova nedaleko kostela sv. Petra a Pavla.
Historizující neoklasicistní rodinnou hrobku v podobě hřbitovní kaple nechal vystavět v roce 1883 poslední lichnovský fojt Josef Kubart pro sebe a svou rodinu. Součástí interiéru je hodnotný dřevěný oltář se sochou Krista sejmutého z kříže, kterého drží v náručí Panna Maria, či pěkný malovaný klenutý strop.
Jan P. Štěpánek dle turističtí průvodci, 10.8. 2016

Nový Jičín  (NJ)