Barokní socha sv. Jana z Nepomuku z roku 1736 na obecní návsi. Hodnotné dílo neznámého umělce z pískovce.
Graficke pismenko Kamenosochařská práce národního světce je umístěna na návsi v centru obce. Samotná socha stojí na hranolovitém podstavci. Ten nese v čelní a zadní straně latinské nápisy s letopočtem 1736. Socha je umístěna v kamenné ohrádce, která je zdobena ornamentálními hrozny. Barokní dílo nese stejný autorský rukopis jako nedaleká sousední socha sv. Floriána. Bohužel samotný autor cenného díla je doposud neznámý.
Socha sv. Jana Nepomuckého je oděna v kanovnickém rouše, s biretem a zlatou hvězdnou svatozáří. V rukou drží světec kříž s Kristem. Socha je vedena od roku 1958 jako kulturní památka a je vyvedena z pískovce.
Rozehnal Ivo - zdroj - Soupis nemovitých památek okresu PV - 2012, 7.8. 2016

socha, monument