Kaple sv. Floriána z roku 1905 na místě dřevěné zvoničky. Obec vznikla v roce 1798 rozparcelováním pozemků Otaslavického Dvorka.
Graficke pismenko Asi 1 km severně od Otaslavic leží obklopena lesy obec Vincencov. První zmínka o vesnici pochází z r. 1798. Jméno obce pochází od majitele bývalého panství knížete biskupa Vincence ze Schrattenbachu. Ten zde na pozemcích bývalého Otaslavického Dvorka rozdělil půdu dvaceti zájemcům. Jedinou památkou v obci je zdejší kaple. Ta vznikla na místě starší dřevěné zvoničky, která zde stála do roku 1905. V tomto roce byla kaple i postavena. Zasvěcena byla sv. Floriánu, snad jako vzpomínka na požár z roku 1867, kdy požár zničil mimo dva domy celou vesnici. Hlavní oltář se soškou světce je pseugotického stylu. Nechybí zde však ani sošky sv. Antonína, sv. Josefa ...
Rozehnal Ivo - zdroj - infotabule v místě, 31.7. 2016