Muzeum baroka v Uničově najdeme u kostela Nanebevzetí Panny Marie. Expozice se věnuje barokním sbírkám z města a okolí a také sv. Janu Sarkanderovi.
Graficke pismenko Město Uničov leží při řece Oskavě a založeno bylo r. 1213 markrabětem Vladislavem Jindřichem jako město královské. Vše dokládá pozdější latinská listina z r. 1223 krále Přemysla Otakara I., jež je první městskou listinou v historii našeho státu. V ní král potvrdil dříve dané výsady a některé body ještě upřesnil. Přestože dnes jde o město s asi 11 500 obyvateli, skýtá velké množství historických památek. Návštěvník může zhlédnout nádhernou radnici s expozicí archeologie, tři kostely, velký mariánský sloup, Šatlava s muzeem vězeňství, muzeum u Vodní branky, část hradeb s dochovanou bránou, ale i novější Muzeum baroka. Muzeum ...
Rozehnal Ivo - zdroj - web muzeumunicov a info v místě, 20.7. 2016