Velký novogotický kostel z bílých cihel byl postaven v letech 1901-1902 a nahradil několikrát přestavovaný gotický kostel zničený požárem r. 1898. Vybavení pochází z doby stavby. Od r. 2015 je kostel v majetku obce a využíván pro kulturní účely. Mše pouze o pouti.
Graficke pismenko Nevelká obec Mešno, která je prvně doložena r. 1352, má dnes jen kolem 80 obyvatel. Prochází jí úsek silnice II/117 spojující města Mirošov a Spálené Poříčí. Mešno má také železniční zastávku na regionální trati 175 z Rokycan do Nezvěstic. Dominantu obce představuje zdaleka viditelná vysoká věž novogotického kostela Nejsvětější Trojice.
15.7. 2016

historie

Kostel hrál v dějinách Mešna, tak jako jinde v historii vesnic, významnou úlohu. Rokem 1352 se začínají objevovat první zmínky o něm. Kdo jej založil a kdy byl vystavěn, není však známo. Původní gotický kostel byl v roce 1738 barokně přestavěn. Po požáru dne 2. května 1898 byl však zcela zničen. Na jeho místě pak byl postaven kostel nový. Na stavbu byly použity bílé cihly. Položení základního kamene se datuje na září 1901. Stavba kostela byla

Jiří Špaček (s využitím webových stránek obce Mešno), 4.8. 2016